top of page

Пункти незламності


Раз у раз ворог атакує енергетичну інфраструктуру, зростає ризик блекауту. Але сподівання ворогу залишити нашу країну без тепла та світла не виправдаються. Українці незламні, нас не залякати енергетичними кризами.

Щоб зберегти тепло сердець та підтримати один одного, в Харкові, як і по всій Україні, були створені Пункти незламності, більшість яких облаштовано в закладах освіти. В Київському районі їх шість. Це школи: № 4 (вул. Лермонтовська, 15/17), № 37 (вул. Академіка Проскури, 3-А), № 62 (вул. Вальтера, 2), № 100 (вул. Лісопарківська, 8), № 107 (вул. Барабашова, 38-Б), № 172 (вул. Метробудівників, 38).

Наші пункти незламності забезпечені потужними генераторами, паливом, обладнані місцями для відпочинку, мають запаси води, засоби гігієни, аптечки та інші необхідні речі, які можуть бути в нагоді в разі тривалого знеструмлення міста.

Бажаючі мають можливість зігрітися, отримати гарячі напої, окріп. Але тривала відсутність електрики несе й інші проблеми: наприклад, неможливість зв’язатися з рідними, дізнатися, що відбувається в країні та що планується для стабілізації ситуації. Часто незламності нам додає не стільки чай, скільки голос близьких у слухавці та інформаційна визначеність.

Тож пункти незламності надають і такі можливості як мобільний зв’язок, доступ до інтернету, живлення мобільних пристроїв.

Знайти розташування найближчого до вас пункту незламності можна на інтерактивній мапі за посиланням: https://nezlamnist.gov.ua.



bottom of page